miercuri, 13 martie 2013

actorul meu

Nu am de gand sa specific multi actori de marca din cinematografia romaneasca, sunt foarte multi si foarte buni, fiecare are acel ceva ce place publicului, ceva aparte prin care ramane in memoria fiecaruia dintre noi. Eu, am crescut odata cu pistruiatul, l-am avut "tata" pe Sergiu Nicolaescu, dupa 25 ani si acum mai am poza lui, daca stiti ca acum 25 ani se puneau pe piata vederi cu mari actori romani si straini, doar trebuia sa-i pui timbru si o expediai unde voiai sa urezi cuiva toate cele bune. Despre astfel de vedere este vorba si la mine, o vedere pe care o pastrez de 25 ani, poate si mai bine de atat. De cand au inceput sa se stinga din actorii MARI ai nostrii, singurul la care mi-au dat lacrimile de parca mi-ar fi fost ruda, a fost Sergiu Nicolaescu si poate de-a lungul timpului o sa-l uite multe persoane, poate nu si http://www.uniter.ro/ dar cert e ca eu nu-l voi uita niciodata. Pe o alta poza vazuta de mine la Casa Pionierilor pe cand invatam cate ceva despre cum se realizeaza o fotografie scria ( acum 25-27 ani) " un actor si un regizor pe fruntea caruia nu straluceste doar inteligenta ci si sudoarea muncii sale ", putin ceausista lozinca legata de munca dar nu putea realiza atatea stand doar cu mainile in san ci si prin ore, zile, nopti intregi de munca ! Fie ca CEL de Sus sa te aiba in paza, "eminescul" filmelor romanesti !- al tau fan, Florin .
Nu uitati ca ce inseamna pentru mine Sergiu Nicolaescu, poate insemna pentru voi unul din artistii care au jucat  intr-unul din spectacolele de aici

Istoricul spectacolelor de caritate din cadrul Campaniei:
Anul 2003: spectacolul „Noi pentru noi înşine”
Cu participarea artiştilor Valeria Seciu, Mariana Mihuţ, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mihai Mălaimare, George Mihăiţă, Johnny Răducanu, Monica Petrică, Dan Puric, Ion Caramitru.

Anul 2004: spectacolul „Lumea-ntreagă e o scenă, iar oamenii sunt doar actori”
Au participat: Maia Morgenstern, Mariana Mihuţ, Emilia Popescu, Valeria Seciu, Simona Şomăcescu, Alexandru Andrieş, Remus Azoiţei, Marcel Iureş, Nicolae Licareţ, Ovidiu Iuliu Moldovan, Marin Moraru, Victor Rebengiuc, Ionuţ Ştefănescu, compania Passe-Partout condusă de Dan Puric, Ion Caramitru.
Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu”.

Anul 2005: spectacolul „Artişti pentru inimi / Inimi pentru artişti”
 Au  participat: Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”, Dirijor: Iosif Ion Prunner Momentele solistice au fost susţinute de Iosif Ion Prunner, dr. Anda Popescu, soprană şi violonistul Remus Azoiţei.
Mircea Albulescu, Ilinca Tomoroveanu, Victor Rebengiuc, Nicu Alifantis, Tamara Buciuceanu, Valeria Seciu, Irina Petrescu, Dan Aştilean, Ion Caramitru.

Anul 2006: spectacolul„Trecut-au anii…” după Mihai Eminescu
Cu: Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa (la clarinet).

Anul 2007: spectacolul„Sonată pentru saxofon şi Eva” de Eugen Şerbănescu
Cu Marius Bodochi şi Teodora Mareş, în regia lui Mihai Manolescu.

Anul 2008: spectacolul „Noiembrie” de Ana Maria Bamberger
Cu: Olga Tudorache, George Motoi şi Cecilia Bârbora, regia, versiune scenică, concepţie scenografică şi light design: Alice Barb.

Anul 2009: spectacolul „La lilieci cu Marin Sorescu”
Cu participarea artiştilor: Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu şi Tudor Gheorghe.

Anul 2010: spectacolul „În căutarea dorului pierdut”
Un spectacol cu Tudor Gheorghe.

Anul 2011: spectacolul „Desculţ în parc” de Neil Simon
Cu: Ştefan Bănică, Oana Ioachim, George Mihăiţă, Ileana Cernat, Bogdan Tudor; regia: Ştefan Bănică.
Margareta Pâslaru a cedat drepturile ce i se cuvin din vânzarea CD-ului „50 de ani de la primul disc” Campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Anul 2012: „Rapsod şi lăutar”.Un spectacol cu Tudor Gheorghe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu